Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Rolno Spożywczego “BASSO” Sp. z o.o.

BASSO prezentuje innowacyjne rozwiązanie dla przemysłu spożywczego w postaci białka w proszku wysokopieniste. Ten produkt jest odpowiedzią na potrzeby rynku, oferując nie tylko wygodę w postaci łatwego dozowania i długiego terminu przydatności, ale także wyjątkowe właściwości pieniące, które są kluczowe przy produkcji deserów, lodów i innych delikatnych wyrobów cukierniczych. Jego zastosowanie pozwala na tworzenie lekkich i puszystych tekstur, które zachwycają smakiem i wyglądem.

Oferowane produkty/usługi:
Produkcja:
Jaja w proszku
Żółtko w proszku
Białko w proszku
Białko w proszku wysokopieniste
Albumina – odcukrzone białko w proszku wysokopieniste
Masa jajowa płynna pasteryzowana
Białko płynne pasteryzowane
Żółtko płynne pasteryzowane
Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Rolno – Spożywczego Basso Sp. z o.o. istnieje od 1991 r. Basso to firma prywatna w całości oparta na polskim kapitale. Na bazie wieloletnich i bogatych doświadczeń oraz kompleksowej wiedzy dotyczącej branży jajczarskiej w 1997 r. stworzyliśmy Zakład Przetwórstwa Jaj, który do dziś jest zlokalizowany w Gołkowicach Dolnych.